Echo's

Van de eerste echo omdat je niet kunt wachten tot je bij de verloskundige terecht kunt tot nog even spieken bij 37 weken omdat je de baby al zo lang niet hebt gezien. Zelfs wanneer je in een kinderwenstraject zit in het buitenland kun je bij ons voor de echo’s terecht.

Een vroege echo kan worden ingepland vanaf 6 weken zwangerschapsduur. Veel eerder dan dat zou wel kunnen maar geeft je als zwangere niet meer informatie. De hartactie van de baby begint te kloppen bij 5 weken en 4 dagen, maar is heel vaak met de echo pas zichtbaar na 6 weken zwangerschap. Om onzekerheid te voorkomen of de zwangerschap wel of niet goed is zien wij je dus het liefst pas na 6 weken zwangerschapsduur.

Dreams come true, either pink or blue; we will love you

Wil je weten of je een jongen of een meisje kunt verwelkomen, dat kan! De geslachtsbepaling kun je bij ons vanaf 13 weken zwangerschap inplannen, je kunt het dan met ongeveer 98% zeker weten. Heb je net een weekje meer geduld, vanaf 14 weken is het bepalen van het geslacht voor 99,9% zeker. Elk kind ontwikkelt zich anders, en soms is het ongeacht het aantal weken nog net iets te vroeg om te zeggen of het een jongen of een meisje is, wij laten je dan kosteloos één week later terugkomen om het nog eens te bekijken.

Pregnancy is the happiest reason for feeling like crap

De mogelijkheden

In 3&4D de baby zien blijft natuurlijk heel erg bijzonder. Samen met de familie kijken op wie de kleine lijkt en wat er allemaal in je buik gebeurd is zo speciaal. Het maakt het allemaal nog echter, omdat het soms zo moeilijk te bevatten is dat er zo’n klein wonder in je groeit. De mooiste periode om de baby in 3&4D te bekijken is tussen de 27 en 30 weken zwangerschap. Het is belangrijk om ook rekening te houden met de locatie van de placenta, heb jij je placenta aan de voorkant liggen (dus tussen de baby en jou in) dan adviseren we je om rond die 27 weken te komen, ligt de placenta aan de achterkant (je rugkant) dan kun je meer richting die 30 weken gaan. 

Ook na de 30 weken maken we vaak nog hele mooie beelden, het is natuurlijk ook gewoon een beetje geluk hebben. Dus mocht je twijfelen kom dan altijd gewoon proberen, mocht het niet lukken en denken we dat het ook niet meer gaat lukken, dan betaal je alleen de even spieken echo!

Help! Mijn baby werkt
niet mee. Wat nu?

Niet alle baby’s werken helaas altijd mee, onze standaard voor het maken van de 3D foto’s ligt hoog. Als we niet tevreden zijn over de beelden herhalen we de echo kosteloos nog een keer op een ander moment. Vind je 3D helemaal niets maar wil je toch even tussendoor zien hoe het met de baby gaat, dan kun je de even spieken echo inplannen. Hierbij kijken we alleen in het 2D zwart witte beeld. Elk kind ontwikkelt zich anders, en soms is het ongeacht het aantal weken nog net iets te vroeg om te zeggen of het een jongen of een meisje is, wij laten je dan kosteloos één week later terugkomen om het nog eens te bekijken.

Kinderwens

Wanneer je in het buitenland onder behandeling bent voor je kinderwens kun je ook bij ons terecht voor de echo’s. Tijdens deze echo meten we het endometrium (baarmoederslijmvlies) en de cystes in de ovaria (de follikels, ook wel ei-blaasjes genoemd). Zo kan de arts vrij precies bepalen wanneer je hun kant op moet komen, dit scheelt een heleboel heen en weer gereis.

Deze echo’s worden altijd vaginaal gemaakt. We maken een verslag van de metingen en sturen alle foto’s digitaal mee. 

Scroll naar top