Maak een afspraak

Vragen? Stuur een bericht!

Frederikstraat 80
2514 LM Den Haag

Telefoonnummer: 06 – 15 37 36 73
Emailadres: info@kijknoues.nl
Algemene voorwaarden

Veelgestelde vragen

Een drie dimensionaal beeld (3D) wordt opgebouwd uit meerdere twee dimensionale (2D) beelden, waardoor je diepte kunt zien. Hierdoor krijg je een beetje een idee hoe je kindje er uit zal gaan zien.

Vier dimensionaal (4D) wil zeggen dat je bewegende 3D beelden ziet, hierdoor kun je live zien wat je kindje aan het doen is, bijvoorbeeld geeuwen, lachen, fronzen en zwaaien!

Ons maakt het niet uit hoeveel personen je meeneemt naar de echo, het moet vooral voor jullie een leuke beleving zijn. Wij hebben ongeveer voor 4 à 5 personen zitplaatsen, als de rest het niet erg vind om te staan zijn ze meer dan welkom.

Al onze echoscopisten zijn gecertificeerd om ook medische echo’s te verrichten, zij kunnen ook kijken naar de organen. In principe is de pretecho bedoeld om voor de lol naar je kindje te kijken en zullen we niet specifiek naar afwijkingen zoeken, maar mochten we iets zien dat afwijkend is zullen we dat benoemen. Mocht u dat niet willen, kunt u dit bij de echo aangeven.

Echografie werkt niet wanneer er lucht tussen de echokop en het lichaam zit, vandaar dat we een laagje gel gebruiken. Soms kan er in de darmen ook lucht zitten waardoor we geen goed beeld krijgen, dan wordt er wel eens vaginaal met de echo gekeken. Dit komt voornamelijk voor vroeg in de zwangerschap (onder de 12 weken). Ook de dikte van de huid is van invloed op het echobeeld. Hoe dikker of stugger de huid is, hoe meer moeite het geluid heeft om erdoorheen te komen en daardoor wordt de kwaliteit van het echo beeld minder. Dit gebeurt bijvoorbeeld ook wanneer een kindje een arm of been voor het gezicht heeft, dan kun je het ook minder goed zien.

Echo’s kunnen op elk moment in de zwangerschap gemaakt worden. De beste periode om een echo te maken hangt af van het doel van de echo. De vroege echo kan vanaf 6 weken. Vanaf dan is er namelijk meestal ook hartactie te zien, bij eerder dan 6 weken kun je dit nog niet zien.

De geslachtsbepaling vanaf 13 weken. Bij 13 weken is de kans dat we het geslacht zien en ook goed hebben 98% zeker, en vanaf 14 weken is dit 99,9%. De 3/4 D echo is het mooiste tussen 25-30 weken. Eerder of later is ook mogelijk, maar dit kan de kwaliteit van de echobeelden beïnvloeden. Eerder dan 25 weken heeft je kindje nog niet zoveel vet en later dan 30 weken kan door de ligging van je kindje het gezicht soms helemaal niet in beeld gebracht worden. Wij adviseren meestal rond 27 weken als beste termijn.

Het helpt om te zorgen dat je goed drinkt. Probeer minimaal 2 liter vocht per dag binnen te krijgen. Het is niet nodig om met een volle blaas te komen. Verder is het belangrijk om de buik niet in te smeren op de dag van het bezoek aan ons, dus geen olie of crème dat zorgt namelijk voor een slechter beeld.

Een beetje geluk moet je natuurlijk ook hebben, dus duimen dat de baby goed ligt!

Scroll naar top